Az első lekvár és keksz
2012.01.05. 08:56
Sosem gondoltam volna, hogy nincs egyszerűbb dolog a lekvárkészítésnél!
A gyerekekkel álltunk neki tegnap délután és a gyümölcsök előkészítésével együtt 1,5 órát vett igénybe.
Fűszeres-almás narancslekvár
6db közepes alma pucolva, lereszelve
10 dkg xilit vagy az általad használt édesítő
3 evőkanál méz
2 narancs leve és rostja
mézes fűszerkeverék vagy fahéj, szegfűszeg, vanília, gyömbér
Elkészítés:
Mindezt összefőzzük fél zacskó Dzsemfix extrával, kis üvegekbe töltjük szinültig, kupak rá és fejre fordítjuk.
Miután kihűlt felcimkéztem és kupakvédőt is kapott:-)
Mogyorós zabkeksz
10 dkg zabliszt
5 dkg zabkorpa
10 dkg Norbis lisztkeverék
5 dkg darált mogyoró
10 dkg xilit
2 tojássárgája
fahéj
10 dkg vaj
1 tejföl
Elkészítés:
Összedolgozzuk a hozzávalókat, hűtőbe tesszük pihenni a tésztát. Én egy éjszakát is pihentetem, de elég 1-2 óra is.
Fél cm vastagra nyújtom és kiszaggatom.
160°-on sütöm légkeveréses sütőben.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.