Az első lekvár és keksz

2012.01.05. 08:56

Sosem gondoltam volna, hogy nincs egyszerűbb dolog a lekvárkészítésnél!

A gyerekekkel álltunk neki tegnap délután és a gyümölcsök előkészítésével együtt 1,5 órát vett igénybe.

Fűszeres-almás narancslekvár

6db közepes alma pucolva, lereszelve

10 dkg xilit vagy az általad használt édesítő

3 evőkanál méz

2 narancs leve és rostja

mézes fűszerkeverék vagy fahéj, szegfűszeg, vanília, gyömbér

Elkészítés:

Mindezt összefőzzük fél zacskó Dzsemfix extrával, kis üvegekbe töltjük szinültig, kupak rá és fejre fordítjuk.

Miután kihűlt felcimkéztem és kupakvédőt is kapott:-)
 

 

Mogyorós zabkeksz

10 dkg zabliszt

5 dkg zabkorpa

10 dkg Norbis lisztkeverék

5 dkg darált mogyoró

10 dkg xilit

2 tojássárgája

fahéj

10 dkg vaj

1 tejföl

Elkészítés:

Összedolgozzuk a hozzávalókat, hűtőbe tesszük pihenni a tésztát. Én egy éjszakát is pihentetem, de elég 1-2 óra is.

Fél cm vastagra nyújtom és kiszaggatom.

160°-on sütöm légkeveréses sütőben.

A bejegyzés trackback címe:

https://eatandrun.blog.hu/api/trackback/id/tr763521029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása