A zabpehely titka
2011.02.22. 07:16
A zabpehely hatása nagyon kedvező a szervezet számára.
A zabpehyely kalória tartalma igen alacsony, viszont rostban gazdag, ami nagyon jót tesz az anyagcserének. Jelentős mennyiségben tartalmaz B1, B2, B3, B6 és K-vitamint, valamint az ásványi anygok közül kiemelkedő mangán-, magnézium-, réz- és foszfortartalma, de gazdag kalciumban, vasban és cinkben is.
Ez a nyomelem szabályozza a zsírégetést, gondoskodva a sejtek oxigénellátásáról. Oxigén nélkül egyetlen gramm zsírtól sem lehet megszabadulni...
Sokáig energiát ad, javítja az emésztést, rendszeres fogyasztása pedig csökkenti a koleszterinszintet. Egyszóval a bajnokok reggelije! (ezért is fogyasztom én is majdnem naponta:-)
Tipp: A napi adag: 300 mg; 3 evőkanálnyi zabpehely kb. 80–90 mg-ot tartalmaz.
Íme egy nagyon finom változata:
Zabkása fahéjas almával
- 10 dkg aprószemű zabpehely
- fél l tej
- 1 ek cukor vagy édeske
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 óriási/ 2 kisebb alma
- 1 tk fahéj
- 1 ek méz vagy barnacukor
- kb 1 dl víz
- Tegyük fel a zabpelyhet a tejben a cukorral és a vaníliás cukorral főni.
- Kis lángon, gyakran kevergetve főzzük meg. (Ne hagyjuk magára, és kevergessük, mert könnyen leég. Ha megfőtt, kb. tejbegríz sűrűségű lesz.)
- Szeleteljük fel az almát, tegyük egy serpenyőbe.
- Adjunk hozzá annyi vizet, hogy az almák alja nedvességben álljon.
- A mézzel és a fahéjjal folyamatos kevergetés mellett pároljuk meg az almát.
- A zabpelyhet kis tálkákba szedjük, rákanalazzuk a mézes almát.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.