A zabpehely titka

2011.02.22. 07:16

A zabpehely hatása nagyon kedvező a szervezet számára.

A zabpehyely kalória tartalma igen alacsony, viszont rostban gazdag, ami nagyon jót tesz az anyagcserének. Jelentős mennyiségben tartalmaz B1, B2, B3, B6 és K-vitamint, valamint az ásványi anygok közül kiemelkedő mangán-, magnézium-, réz- és foszfortartalma, de gazdag kalciumban, vasban és cinkben is.

Ez a nyomelem szabályozza a zsírégetést, gondoskodva a sejtek oxigénellátásáról. Oxigén nélkül egyetlen gramm zsírtól sem lehet megszabadulni...

Sokáig energiát ad, javítja az emésztést, rendszeres fogyasztása pedig csökkenti a koleszterinszintet. Egyszóval a bajnokok reggelije!  (ezért is fogyasztom én is majdnem naponta:-)

Tipp: A napi adag: 300 mg; 3 evőkanálnyi zabpehely kb. 80–90 mg-ot tartalmaz.

Íme egy nagyon finom változata:

 

Zabkása fahéjas almával

Hozzávalók:

  • 10 dkg aprószemű zabpehely
  • fél l tej
  • 1 ek cukor vagy édeske
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 óriási/ 2 kisebb alma
  • 1 tk fahéj
  • 1 ek méz vagy barnacukor
  • kb 1 dl víz

 

  •  
  • Tegyük fel a zabpelyhet a tejben a cukorral és a vaníliás cukorral főni.
  • Kis lángon, gyakran kevergetve főzzük meg. (Ne hagyjuk magára, és kevergessük, mert könnyen leég. Ha megfőtt, kb. tejbegríz sűrűségű lesz.)
  • Szeleteljük fel az almát, tegyük egy serpenyőbe.
  • Adjunk hozzá annyi vizet, hogy az almák alja nedvességben álljon.
  • A mézzel és a fahéjjal folyamatos kevergetés mellett pároljuk meg az almát.
  • A zabpelyhet kis tálkákba szedjük, rákanalazzuk a mézes almát.

A bejegyzés trackback címe:

https://eatandrun.blog.hu/api/trackback/id/tr572678751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása