Rakott savanyú káposzta

2011.03.23. 13:39

Jajj, csuda finom lett a mai főztöm és majdnem teljesen paleo is. Kivéve a zabot benne, mert az csak kompromisszumos megoldás:-) Azt nem tudom, hogy a savanyú káposztával mi a helyzet, de így utólag nem is érdekel:-)

Hozzávalók:

50-60dkg darált hús

1 bögre beáztatott zab

bors

pirospaprika

pirosarany

ételízesítő

apróra kockázott hagyma

30-40dkg savanyú káposzta

 

A hagymát olajon megfuttattam, majd hozzáadtam a darált húst. Mikor megfehéredett, rádobtam a pirospaprikát és felengedtem 2-3dl vízzel. Só, bors, pirosarany, ételízesítő került bele. Így főtt egy fél órácskát. Addig 2x-es mennyiségű vízben feltettem főni a zabot. Mikor félig megpuhult, lecsepegtettem és a pörkölthöz adtam. Kevergetve tovább főztem, majd egy kiolajozott jénaiba simítottam. Tetejére felhalmoztam a káposztát.

160°-on sütöttem légkeveréssel kb. 20-25 percig.

Nagyon finom a tetejére kent tejföl is még sütés előtt, de az ugye kicsit sem paleo, viszont énazért kipróbáltam:-)

A bejegyzés trackback címe:

https://eatandrun.blog.hu/api/trackback/id/tr202764817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása