Rakott savanyú káposzta
2011.03.23. 13:39
Jajj, csuda finom lett a mai főztöm és majdnem teljesen paleo is. Kivéve a zabot benne, mert az csak kompromisszumos megoldás:-) Azt nem tudom, hogy a savanyú káposztával mi a helyzet, de így utólag nem is érdekel:-)
Hozzávalók:
50-60dkg darált hús
1 bögre beáztatott zab
só
bors
pirospaprika
pirosarany
ételízesítő
apróra kockázott hagyma
30-40dkg savanyú káposzta
A hagymát olajon megfuttattam, majd hozzáadtam a darált húst. Mikor megfehéredett, rádobtam a pirospaprikát és felengedtem 2-3dl vízzel. Só, bors, pirosarany, ételízesítő került bele. Így főtt egy fél órácskát. Addig 2x-es mennyiségű vízben feltettem főni a zabot. Mikor félig megpuhult, lecsepegtettem és a pörkölthöz adtam. Kevergetve tovább főztem, majd egy kiolajozott jénaiba simítottam. Tetejére felhalmoztam a káposztát.
160°-on sütöttem légkeveréssel kb. 20-25 percig.
Nagyon finom a tetejére kent tejföl is még sütés előtt, de az ugye kicsit sem paleo, viszont énazért kipróbáltam:-)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.