Sült paprikakrém mogyoróval
2011.05.28. 10:15
Ezt a pirítósra legfinomabb krémet megintcsak Szendiék szakácskönyvében találtam:-)
Elkészítése rém egyszerű és gyors! Viszont annál finomabb!!!
Hozzávalók:
- 3 kaliforniai paprika
- 3 ek. olíva olaj
- só, bors
- friss bazsalikom és petrezselyem
- 5 dkg darált mogyoró (a könyv szerint dió)
- 1-2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A paprikákat gerezdekre vágom és egy tepsire rakva megsütöm. Mikor néhol feketedik, akkor jó. Kihűtöm, meghámozom. A többi hozzávalóval együtt mehet a turmixba. Pépesítem és kész is van!!!!
Isteni finom. Én dió helyett amerikai mogyorót használtam, de lehet bele pirított szezámmagot is tenni:-)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.