Rostkeksz
2012.02.20. 08:45
Egy nagyon egyszerű recept és nagyon finom!
Hozzávalók:
- 7,5 dkg zabkorpa
- 7,5 dkg zabpehely
- 1 tojás
- 10 dkg vaj
- 3 evőkanál kakaópor
- 10 dkg xilit
- 1 teáskanál szódabikarbóna/sütőpor
(mehet bele mazsola, vörös áfonya, aszalt gyümölcs)
Elkészítés:
A zabpelyhet serpenyőben kicsit megpirítom. Ha aprószemű, mehet a sütibe, ha nem, aprítógépbe.
Az összes hozzávalót összegyúróm lágy tésztává. Ha formázni akarom, szoktam bele egy kis teljes kiörlésű lisztet is tenni, hogy ne legyen ragacsos.
Gombócokat formázok, majdkilapítom sütőpapírra és mehet a sütőbe. 160-170°-on 8-10 perc alatt megsül.
Persze, ennek a keksznek szántalan változata lehet. Kakaó helyett mehet bele fahéj, gyömbér vagy meg lehet bolondítani egy kis gesztenyemasszával is.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.