Rostkeksz

2012.02.20. 08:45

Egy nagyon egyszerű recept és nagyon finom!

Hozzávalók:

- 7,5 dkg zabkorpa

- 7,5 dkg zabpehely

- 1 tojás

- 10 dkg vaj

- 3 evőkanál kakaópor

- 10 dkg xilit

- 1 teáskanál szódabikarbóna/sütőpor

(mehet bele mazsola, vörös áfonya, aszalt gyümölcs)

 

Elkészítés:

A zabpelyhet serpenyőben kicsit megpirítom. Ha aprószemű, mehet a sütibe, ha nem, aprítógépbe.

Az összes hozzávalót összegyúróm lágy tésztává. Ha formázni akarom, szoktam bele egy kis teljes kiörlésű lisztet is tenni, hogy ne legyen ragacsos.

Gombócokat formázok, majdkilapítom sütőpapírra és mehet a sütőbe. 160-170°-on 8-10 perc alatt megsül.

Persze, ennek a keksznek szántalan változata lehet. Kakaó helyett mehet bele fahéj, gyömbér vagy meg lehet bolondítani egy kis gesztenyemasszával is.

A bejegyzés trackback címe:

https://eatandrun.blog.hu/api/trackback/id/tr194143157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása