Sajtos nassolnivaló
2011.08.09. 09:48
Hozzávalók:
-10dkg vaj (én fűszervajat is használtam)
-6 evőkanál zabpehelyliszt
- 2 evőkanál szezámliszt
- 4 evőkanál zabpehely
-4 evőkanál szezámmag
1/2 sütőpor v. szódabikarbóna
30 dkg karaván sajtvagy trappista
Elkészítés menete:
A zabpehelylisztet, a zabpelyhet, szezámmagot és a sütőport keverd össze! Ezután add hozzá a kicsit megolvasztott vajat, s gyúrd össze! Ezután formázz belőle kis tallérokat vagy rudakat (amelyik jobban tetszik ;) ), s tedd egy tepsibe, melyet előtte sütőpapírral bélelj ki! Végül szórd meg a tetejüket reszelt sajttal, s tedd előmelegített 180 fokos sütőbe, s kb 10-15 percig süsd (amíg szép aranysárga nem lesz)!
Mivel vagy nincs rá időm vagy kedvem a ragadós tésztával bíbelődni, egy 23cm-es szilikon formába simítom a tésztát, rászórom a sajtot és megsütöm. Később cikkekre szeletelem.
Jó étvágyat!
forrás: http://paleolit.blog.hu/2010/09/03/sajtos_taller_2#more2270089
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.