Variáció nokedlire
2012.01.06. 10:38
Nap, mint nap azon töröm a fejem, hogy is lehetne megreformálni a rég ismert és bevált ételeket.
Ma a nokedlikérdés került terítékre. Úgy gondoltam, igazán nincs vele sok munka, készen venni vétek, hiszen aranyárban mérik, az egészségesebb verziót ugyan házhoz is hozzák bizonyos melegétel szállítók, de hát azt sem tudjuk mi van benne! (nem adnám a lurkóknak nyugodt szívvel)
Így jött az alábbi ötlet:
20 dkg bio teljes kiörlésű hajdinaliszt
10 dkg Norbis lisztkeverék (lehet bármilyen más liszt)
1 tojás
langyos víz
Az elkészítésre sok szót nem pazarolnék. Összekeverjük, lágy tésztává,majd beleszaggatjuk a logogó sós vízbe. Lecsöpögtetés után olívaolajba szoktam forgatni attól függően, hogy édes vagy sós lesz a feltét.
Természetesen a nokedli jó alap arra, hogy az utált zöldségeket elrejtsük benne:-) (pl. sóska, spenót,
Az alaptészta elkészítve 405kcal / 1 adag (5 dkg)
paradicsom, stb...)
Én magam nagyon szeretem a fahéjas-mézes változatot is.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.